Abáló kincsei pikánsan recept

Hozzávalók:
Az abálóból:
- 1 db tüdő
- 1 db szív
- 1 db nyelv
- 1 db fül
Egyéb hozzávalók:
- kevés zsír, vagy olaj
- só, bors
- házi csalamádé, vagy savanyú uborka
- 1 kanál mustár
- 2 nagyobb fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db sárgarépa
- 3 db babérlevél
- 2 citromkarika
- 1 nagy pohár tejföl
- 4 kanál liszt
- csipet majoránna
- petrezselyemlevél
Elkészítése:
Az abálóból kivett, meghűlt „kincseket” kisujjnyi csíkokra vágjuk. A nyelvet előtte megpucoljuk! A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a fokhagymát kés lapjával megtörjük, apróra vágjuk, majd kevés zsiradékon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a húsféléket / egyszerre, mert az abáló előfőzte, és kb. azonos a főzési idejük /. Az abálóból vett lével felöntjük, annyira, hogy a húsokat ellepje. Babért, maréknyi apróra vágott csalamádét, vagy 2 db savanyú uborkát, vékony karikákra vágott sárgarépát, négybe vágott citromkarikát héjával, kevés majoránnát, friss, vagy szárított petrezselyemlevelet, kevés mustárt adunk hozzá. Sóval, frissen őrölt borssal ízlés szerint ízesítjük. Kb. 30 percig főzzük. Tejfölből, lisztből habarást készítünk, amit 1 merőkanálnyi főtt lével felengedve, csomómentesre keverünk. A habarást hozzáadva még 10 percig főzzük.
Köretként adhatjuk hozzá a hurkából és töltött káposztából maradt rizst, zsemlegombócot, főtt orsó, vagy más tésztát, galuskát, én viszont legjobban grízgaluskával szeretem. Tálaláskor ne felejtsük el a tejfölt sem, hogy mindenki kedvére meglocsolhassa.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »
A legjobb házias egytálételek – húsimádóknak és zöldségkedvelőknek
Amikor kevés az időd, de valami igazán laktatót szeretnél főzni, az egytálé
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »