Abáló kincsei pikánsan recept
Hozzávalók:
Az abálóból:
- 1 db tüdő
- 1 db szív
- 1 db nyelv
- 1 db fül
Egyéb hozzávalók:
- kevés zsír, vagy olaj
- só, bors
- házi csalamádé, vagy savanyú uborka
- 1 kanál mustár
- 2 nagyobb fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db sárgarépa
- 3 db babérlevél
- 2 citromkarika
- 1 nagy pohár tejföl
- 4 kanál liszt
- csipet majoránna
- petrezselyemlevél
Elkészítése:
Az abálóból kivett, meghűlt „kincseket” kisujjnyi csíkokra vágjuk. A nyelvet előtte megpucoljuk! A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a fokhagymát kés lapjával megtörjük, apróra vágjuk, majd kevés zsiradékon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a húsféléket / egyszerre, mert az abáló előfőzte, és kb. azonos a főzési idejük /. Az abálóból vett lével felöntjük, annyira, hogy a húsokat ellepje. Babért, maréknyi apróra vágott csalamádét, vagy 2 db savanyú uborkát, vékony karikákra vágott sárgarépát, négybe vágott citromkarikát héjával, kevés majoránnát, friss, vagy szárított petrezselyemlevelet, kevés mustárt adunk hozzá. Sóval, frissen őrölt borssal ízlés szerint ízesítjük. Kb. 30 percig főzzük. Tejfölből, lisztből habarást készítünk, amit 1 merőkanálnyi főtt lével felengedve, csomómentesre keverünk. A habarást hozzáadva még 10 percig főzzük.
Köretként adhatjuk hozzá a hurkából és töltött káposztából maradt rizst, zsemlegombócot, főtt orsó, vagy más tésztát, galuskát, én viszont legjobban grízgaluskával szeretem. Tálaláskor ne felejtsük el a tejfölt sem, hogy mindenki kedvére meglocsolhassa.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

