Abáló kincsei pikánsan

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Az abálóból:

  • 1 db tüdő
  • 1 db szív
  • 1 db nyelv
  • 1 db fül

Egyéb hozzávalók:

  • kevés zsír, vagy olaj
  • só, bors
  • házi csalamádé, vagy savanyú uborka
  • 1 kanál mustár
  • 2 nagyobb fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 3 db babérlevél
  • 2 citromkarika
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 4 kanál liszt
  • csipet majoránna
  • petrezselyemlevél

Elkészítése:
Az abálóból kivett, meghűlt „kincseket” kisujjnyi csíkokra vágjuk. A nyelvet előtte megpucoljuk! A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a fokhagymát kés lapjával megtörjük, apróra vágjuk, majd kevés zsiradékon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a húsféléket / egyszerre, mert az abáló előfőzte, és kb. azonos a főzési idejük /. Az abálóból vett lével felöntjük, annyira, hogy a húsokat ellepje. Babért, maréknyi apróra vágott csalamádét, vagy 2 db savanyú uborkát, vékony karikákra vágott sárgarépát, négybe vágott citromkarikát héjával, kevés majoránnát, friss, vagy szárított petrezselyemlevelet, kevés mustárt adunk hozzá. Sóval, frissen őrölt borssal ízlés szerint ízesítjük. Kb. 30 percig főzzük. Tejfölből, lisztből habarást készítünk, amit 1 merőkanálnyi főtt lével felengedve, csomómentesre keverünk. A habarást hozzáadva még 10 percig főzzük.
Köretként adhatjuk hozzá a hurkából és töltött káposztából maradt rizst, zsemlegombócot, főtt orsó, vagy más tésztát, galuskát, én viszont legjobban grízgaluskával szeretem. Tálaláskor ne felejtsük el a tejfölt sem, hogy mindenki kedvére meglocsolhassa.