Tormakrémes sült bucik recept
Hozzávalók:
- 5 db zsemle alakú pékárú
- 5 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 kiskanál só
- 5 dkg reszelt parmezán
- 2 szál újhagyma zöldje
- 15 dkg tormakrém
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítése:
A hagyma zöldjét vágjuk apróra. A tejben keverjük el a tojást és kicsit sózzuk, borsozzuk meg. A zsemlék tetejét vágjuk be mélyen, majd a mélyedésekbe rakjunk a tormakrémből bőven (be fogja inni a sütés végére).
A fűszeres tejben áztassuk-forgassuk meg a zsemléket, majd rakjuk egy tepsibe. Előmelegített sütőben 170 C°-on kb 35-40 perc alatt süssük készre. Akkor készült el, ha kívül ropógós, belül finom puha marad a zsemle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









