Tormakrémes sült bucik recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
41 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 5 db zsemle alakú pékárú
- 5 dl tej
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kiskanál só
- 5 dkg reszelt parmezán
- 2 szál újhagyma zöldje
- 15 dkg tormakrém
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítése:
A hagyma zöldjét vágjuk apróra. A tejben keverjük el a tojást és kicsit sózzuk, borsozzuk meg. A zsemlék tetejét vágjuk be mélyen, majd a mélyedésekbe rakjunk a tormakrémből bőven (be fogja inni a sütés végére).
A fűszeres tejben áztassuk-forgassuk meg a zsemléket, majd rakjuk egy tepsibe. Előmelegített sütőben 170 C°-on kb 35-40 perc alatt süssük készre. Akkor készült el, ha kívül ropógós, belül finom puha marad a zsemle.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.