Tormakrémes sült bucik recept

Hozzávalók:
- 5 db zsemle alakú pékárú
- 5 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kiskanál só
- 5 dkg reszelt parmezán
- 2 szál újhagyma zöldje
- 15 dkg tormakrém
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítése:
A hagyma zöldjét vágjuk apróra. A tejben keverjük el a tojást és kicsit sózzuk, borsozzuk meg. A zsemlék tetejét vágjuk be mélyen, majd a mélyedésekbe rakjunk a tormakrémből bőven (be fogja inni a sütés végére).
A fűszeres tejben áztassuk-forgassuk meg a zsemléket, majd rakjuk egy tepsibe. Előmelegített sütőben 170 C°-on kb 35-40 perc alatt süssük készre. Akkor készült el, ha kívül ropógós, belül finom puha marad a zsemle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »