Tormakrémes sült bucik

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
41 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 5 db zsemle alakú pékárú
  • 5 dl tej
  • 2 tojás
  • 1 kiskanál só
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 2 szál újhagyma zöldje
  • 15 dkg tormakrém
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítése:

A hagyma zöldjét vágjuk apróra. A tejben keverjük el a tojást és kicsit sózzuk, borsozzuk meg. A zsemlék tetejét vágjuk be mélyen, majd a mélyedésekbe rakjunk a tormakrémből bőven (be fogja inni a sütés végére).

A fűszeres tejben áztassuk-forgassuk meg a zsemléket, majd rakjuk egy tepsibe. Előmelegített sütőben 170 C°-on kb 35-40 perc alatt süssük készre. Akkor készült el, ha kívül ropógós, belül finom puha marad a zsemle.