Thai wok csoda recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 1 lila hagyma
- 2 sárgarépa
- 3-4 csomag újhagyma
- 1 diónyi darab gyömbér
- 1 chili paprika (elhagyható)
- 1 csomag kesudió
- 1 nagy marék sós mogyoró
- 1 konzerv kókusztej
- 1 kaliforniai paprika
- 4-5 gerezd fokhagyma
- fél lime leve és héja
- 1-2 dl szójaszósz
- 1-2 ek méz
- 1-2 ek alma-, vagy sima ecet
- 1 marék szárított fafül gomba
- 1 csomag thai wok tészta
- 2 marék szezámmag
- olaj
- víz
Elkészítése:
A fafül gombát forró vízbe tesszük ázni 15 percre. Ezalatt előkészítem a többi hozzávalót.
A zöldségek mehetnek egy tálba: a répát srégen, a lila hagymát cikkekre, az újhagymát szintén srégen, nagyobb darabokra, a zöld résszel együtt, a fokhagymát lapjára, a chillit karikákra, a kaliforniai paprikát hosszú csíkokra, és a csirkemellet kisebb falatnyi darabokra szeleteljük. A gyömbért lereszeljük a lime héjával együtt.
A legjobb edény ehhez az ételhez egy hatalmas öntöttvas wok, amit a legnagyobb lángon felhevítünk, öntünk bele 2-3 ek olajat. Majd ha elég forró, beledobjuk a csirkét, és kissé lepirítjuk. Ráöntjük a szójaszószt, a mézet, az ecetet, beletesszük a gyömbért és a citromhéjat. Kicsit pirítjuk.
Ezután beledobjuk az összes zöldséget, és folyamatosan kevergetve kissé összepirítunk mindent. Ezután mehet bele a citrom leve, a lecsöpögtetett fafül gomba, az egész doboz kókusztej, ami akkor az igazi, ha a javát a fehér, krémes, zsíros rész teszi ki.
Az egész csomag tésztát összetördelve beletesszük a csomag kesudió és mogyoró társaságában. Jól átkeverjük, és kb. 2-3 dl vízzel felöntjük. Itt még lehet, sőt kötelező utóízesíteni a szójával, mézzel, ecettel egy kicsit a víz miatt.
Mérsékeljük a lángot, és lefedjük minden keverés között 5 percre. Itt már nagyon kell figyelni, hogy a tészta ne kapjon oda. Ha a tészta már “hajlékony” benne, lezárjuk a gázt, és lefedve hagyjuk 10 percig az egészet.
Tálalásnál bőségesen megszórjuk szezámmaggal, és egy negyed lime-ot adunk hozzá. Jó étvágyat!
Tipp:
Mikor a tészta már benne van, én még szoktam hozzádobni egy marék újhagymát, ez még dob rajta az élénkzöld színével.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »