Thai wok csoda recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 1 lila hagyma
- 2 sárgarépa
- 3-4 csomag újhagyma
- 1 diónyi darab gyömbér
- 1 chili paprika (elhagyható)
- 1 csomag kesudió
- 1 nagy marék sós mogyoró
- 1 konzerv kókusztej
- 1 kaliforniai paprika
- 4-5 gerezd fokhagyma
- fél lime leve és héja
- 1-2 dl szójaszósz
- 1-2 ek méz
- 1-2 ek alma-, vagy sima ecet
- 1 marék szárított fafül gomba
- 1 csomag thai wok tészta
- 2 marék szezámmag
- olaj
- víz
Elkészítése:
A fafül gombát forró vízbe tesszük ázni 15 percre. Ezalatt előkészítem a többi hozzávalót.
A zöldségek mehetnek egy tálba: a répát srégen, a lila hagymát cikkekre, az újhagymát szintén srégen, nagyobb darabokra, a zöld résszel együtt, a fokhagymát lapjára, a chillit karikákra, a kaliforniai paprikát hosszú csíkokra, és a csirkemellet kisebb falatnyi darabokra szeleteljük. A gyömbért lereszeljük a lime héjával együtt.
A legjobb edény ehhez az ételhez egy hatalmas öntöttvas wok, amit a legnagyobb lángon felhevítünk, öntünk bele 2-3 ek olajat. Majd ha elég forró, beledobjuk a csirkét, és kissé lepirítjuk. Ráöntjük a szójaszószt, a mézet, az ecetet, beletesszük a gyömbért és a citromhéjat. Kicsit pirítjuk.
Ezután beledobjuk az összes zöldséget, és folyamatosan kevergetve kissé összepirítunk mindent. Ezután mehet bele a citrom leve, a lecsöpögtetett fafül gomba, az egész doboz kókusztej, ami akkor az igazi, ha a javát a fehér, krémes, zsíros rész teszi ki.
Az egész csomag tésztát összetördelve beletesszük a csomag kesudió és mogyoró társaságában. Jól átkeverjük, és kb. 2-3 dl vízzel felöntjük. Itt még lehet, sőt kötelező utóízesíteni a szójával, mézzel, ecettel egy kicsit a víz miatt.
Mérsékeljük a lángot, és lefedjük minden keverés között 5 percre. Itt már nagyon kell figyelni, hogy a tészta ne kapjon oda. Ha a tészta már “hajlékony” benne, lezárjuk a gázt, és lefedve hagyjuk 10 percig az egészet.
Tálalásnál bőségesen megszórjuk szezámmaggal, és egy negyed lime-ot adunk hozzá. Jó étvágyat!
Tipp:
Mikor a tészta már benne van, én még szoktam hozzádobni egy marék újhagymát, ez még dob rajta az élénkzöld színével.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »