Szűzpecsenye Wellington módra recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 szűzpecsenye
- 3 ek olaj
- só
- frissen őrölt bors
- 1 pohár fagyasztott szegfűgomba
- 14-16 szelet mirelit vargánya gomba
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld + szárított petrezselyem
- 1 csomag leveles tészta
Elkészítése:
A szűzpecsenye mindkét végét levágtam, és a közepét használtam csak fel.
A szűzpecsenyét előző este borsozzuk, sózzuk, olajjal bekenjük, és betesszük a hűtőbe legalább 8-10 órára.
A húst serpenyőben egy evőkanál olajon elősütjük. Forgassuk, hogy minden oldala kérget kapjon.
Apróra vágjuk a hagymát és a petrezselyemzöldet, majd egy evőkanál olajon megdinszteljük. Rátesszük a gombakeveréket, és zsírjára sütjük. Sóval, borssal ízesítjük.
Egy kiolajazott sütőpapírra tesszük a leveles tésztát, a kinyújtott tésztára rakjuk a gombás masszát úgy, hogy a szélein pár cm-t szabadon hagyunk. Az elősütött szűzpecsenyét a tészta közepére helyezzük, és beletekerjük, végeit lehajtjuk. A végéről leesett leveles tésztával a tetejét díszíthetjük.
180 °C-os, előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük, majd 5 percig pihentetjük, és szeleteljük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »