Hozzávalók:
Elkészítése:
A szűzpecsenye mindkét végét levágtam, és a közepét használtam csak fel.
A szűzpecsenyét előző este borsozzuk, sózzuk, olajjal bekenjük, és betesszük a hűtőbe legalább 8-10 órára.
A húst serpenyőben egy evőkanál olajon elősütjük. Forgassuk, hogy minden oldala kérget kapjon.
Apróra vágjuk a hagymát és a petrezselyemzöldet, majd egy evőkanál olajon megdinszteljük. Rátesszük a gombakeveréket, és zsírjára sütjük. Sóval, borssal ízesítjük.
Egy kiolajazott sütőpapírra tesszük a leveles tésztát, a kinyújtott tésztára rakjuk a gombás masszát úgy, hogy a szélein pár cm-t szabadon hagyunk. Az elősütött szűzpecsenyét a tészta közepére helyezzük, és beletekerjük, végeit lehajtjuk. A végéről leesett leveles tésztával a tetejét díszíthetjük.
180 °C-os, előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük, majd 5 percig pihentetjük, és szeleteljük.