Óriás pöfeteg csőben sült almával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg pöfeteg gomba
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- só
- 1 marék dió
- 1 marék mandula
- 1 marék sárgabarack mag
- vaj
- 4 db borízű alma
- 5 dkg trappista sajt
- 3 szem szegfűszeg
- 4 szem szegfűbors
- 3 dl főzőtejszín
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- olaj a gombák sütéséhez
Elkészítése:
A gombának lehúzom a héját, ujjnyi vastagra felszeletelem és besózom.
10 perc után lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatom. Forró olajban pár perc alatt kisütöm.
Az almákat megfelezem, magházát eltávolítom, és fél centi vastagra felszeletelem. Egy hőálló tálat kivajazok, az aljára elhelyezem az almaszeleteket. Borsőrlővel rádarálom a szegfűszeget és szegfűborsot.
A magokat durvára vágom, és egy serpenyőben megpirítom, majd az almára szórom.
A tojás, a tejszín és a lereszelt sajt keverékével lelocsolom az egészet.
Sütőben 200 fokon 25 perc alatt arany barnára sütöm, majd a gombával tálalom.
A Óriás pöfeteg csőben sült almával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 10 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »