Óriás pöfeteg csőben sült almával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg pöfeteg gomba
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- só
- 1 marék dió
- 1 marék mandula
- 1 marék sárgabarack mag
- vaj
- 4 db borízű alma
- 5 dkg trappista sajt
- 3 szem szegfűszeg
- 4 szem szegfűbors
- 3 dl főzőtejszín
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- olaj a gombák sütéséhez
Elkészítése:
A gombának lehúzom a héját, ujjnyi vastagra felszeletelem és besózom.
10 perc után lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatom. Forró olajban pár perc alatt kisütöm.
Az almákat megfelezem, magházát eltávolítom, és fél centi vastagra felszeletelem. Egy hőálló tálat kivajazok, az aljára elhelyezem az almaszeleteket. Borsőrlővel rádarálom a szegfűszeget és szegfűborsot.
A magokat durvára vágom, és egy serpenyőben megpirítom, majd az almára szórom.
A tojás, a tejszín és a lereszelt sajt keverékével lelocsolom az egészet.
Sütőben 200 fokon 25 perc alatt arany barnára sütöm, majd a gombával tálalom.
A Óriás pöfeteg csőben sült almával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 10 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »