Olívás buci recept

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 1 tasak instant élesztő
- 1 dl tej
- 2 dl víz
- 2 kávéskanál só
- 2 ek olívaolaj
- 5 dkg fekete olajbogyó
- 1 ek pizza fűszerkeverék
Elkészítése:
A lisztet a dagasztótálba öntjük, és az élesztőt elkeverjük benne. Sózzuk, fűszerezzük, és az olajat is hozzáöntjük a langyos tejjel együtt. Elkezdjük a dagasztókart elindítani, és menet közben adagoljuk hozzá a langyos vizet.
Közepesen lágy tésztát gyúrunk, és 1 órát kelesztjük letakarva, meleg helyen.
Ezután 6 cipóra osztjuk, és slájfoljuk (cipókat formázunk) őket.
Két-három helyen bevágjuk, és kettőbe vágott fekete olajbogyót dugunk a vájatokba.
Sütőlemezre rakva, letakarva még 1 órát kelesztjük. Ezután egy flakonból vizet spriccelünk a tetejükre. Beszórjuk kevés liszttel, és 12 perc alatt 210 fokon megsütjük.
A sütőből kivéve letakarjuk egy tiszta konyharuhával, így finom puha lesz kihűlés után.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »