Olívás buci recept

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 1 tasak instant élesztő
- 1 dl tej
- 2 dl víz
- 2 kávéskanál só
- 2 ek olívaolaj
- 5 dkg fekete olajbogyó
- 1 ek pizza fűszerkeverék
Elkészítése:
A lisztet a dagasztótálba öntjük, és az élesztőt elkeverjük benne. Sózzuk, fűszerezzük, és az olajat is hozzáöntjük a langyos tejjel együtt. Elkezdjük a dagasztókart elindítani, és menet közben adagoljuk hozzá a langyos vizet.
Közepesen lágy tésztát gyúrunk, és 1 órát kelesztjük letakarva, meleg helyen.
Ezután 6 cipóra osztjuk, és slájfoljuk (cipókat formázunk) őket.
Két-három helyen bevágjuk, és kettőbe vágott fekete olajbogyót dugunk a vájatokba.
Sütőlemezre rakva, letakarva még 1 órát kelesztjük. Ezután egy flakonból vizet spriccelünk a tetejükre. Beszórjuk kevés liszttel, és 12 perc alatt 210 fokon megsütjük.
A sütőből kivéve letakarjuk egy tiszta konyharuhával, így finom puha lesz kihűlés után.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »