Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Olívás buci recept

Olívás buci
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 1 tasak instant élesztő
    • 1 dl tej
    • 2 dl víz
    • 2 kávéskanál só
    • 2 ek olívaolaj
    • 5 dkg fekete olajbogyó
    • 1 ek pizza fűszerkeverék

    Elkészítése:

    A lisztet a dagasztótálba öntjük, és az élesztőt elkeverjük benne. Sózzuk, fűszerezzük, és az olajat is hozzáöntjük a langyos tejjel együtt. Elkezdjük a dagasztókart elindítani, és menet közben adagoljuk hozzá a langyos vizet.

    Közepesen lágy tésztát gyúrunk, és 1 órát kelesztjük letakarva, meleg helyen.

    Ezután 6 cipóra osztjuk, és slájfoljuk (cipókat formázunk) őket.

    Két-három helyen bevágjuk, és kettőbe vágott fekete olajbogyót dugunk a vájatokba.

    Sütőlemezre rakva, letakarva még 1 órát kelesztjük. Ezután egy flakonból vizet spriccelünk a tetejükre. Beszórjuk kevés liszttel, és 12 perc alatt 210 fokon megsütjük.

    A sütőből kivéve letakarjuk egy tiszta konyharuhával, így finom puha lesz kihűlés után.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá