Olívás buci

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Olívás buci

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 tasak instant élesztő
  • 1 dl tej
  • 2 dl víz
  • 2 kávéskanál só
  • 2 ek olívaolaj
  • 5 dkg fekete olajbogyó
  • 1 ek pizza fűszerkeverék

Elkészítése:

A lisztet a dagasztótálba öntjük, és az élesztőt elkeverjük benne. Sózzuk, fűszerezzük, és az olajat is hozzáöntjük a langyos tejjel együtt. Elkezdjük a dagasztókart elindítani, és menet közben adagoljuk hozzá a langyos vizet.

Közepesen lágy tésztát gyúrunk, és 1 órát kelesztjük letakarva, meleg helyen.

Ezután 6 cipóra osztjuk, és slájfoljuk (cipókat formázunk) őket.

Két-három helyen bevágjuk, és kettőbe vágott fekete olajbogyót dugunk a vájatokba.

Sütőlemezre rakva, letakarva még 1 órát kelesztjük. Ezután egy flakonból vizet spriccelünk a tetejükre. Beszórjuk kevés liszttel, és 12 perc alatt 210 fokon megsütjük.

A sütőből kivéve letakarjuk egy tiszta konyharuhával, így finom puha lesz kihűlés után.