Hozzávalók:
Elkészítése:
A lisztet a dagasztótálba öntjük, és az élesztőt elkeverjük benne. Sózzuk, fűszerezzük, és az olajat is hozzáöntjük a langyos tejjel együtt. Elkezdjük a dagasztókart elindítani, és menet közben adagoljuk hozzá a langyos vizet.
Közepesen lágy tésztát gyúrunk, és 1 órát kelesztjük letakarva, meleg helyen.
Ezután 6 cipóra osztjuk, és slájfoljuk (cipókat formázunk) őket.
Két-három helyen bevágjuk, és kettőbe vágott fekete olajbogyót dugunk a vájatokba.
Sütőlemezre rakva, letakarva még 1 órát kelesztjük. Ezután egy flakonból vizet spriccelünk a tetejükre. Beszórjuk kevés liszttel, és 12 perc alatt 210 fokon megsütjük.
A sütőből kivéve letakarjuk egy tiszta konyharuhával, így finom puha lesz kihűlés után.