Mary Berry bread and butter pudding-ja recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- néhány szelet szikkadt kenyér
- szobahőmérsékletű vaj
- darált dió porcukorral elkeverve (ez csak azért van benne mert volt maradékom, de amúgy nem szerepel a receptben)
- 6 dl zsíros tej
- 1,5 dl tejszín (főző)
- 75 g cukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- vanília kivonat
- 1 citrom reszelt héja
- 2 ek brandy (opcionális)
- mazsola
- 3 ek cukor
Elkészítése:
A kenyérszeletekről levágjuk a héját, mindkét oldalukat megkenjük vajjal és megszórjuk a porcukros dióval. Egy kivajazott hőálló edénybe sorakoztatjuk őket. Szórunk közé mazsolát.
Egy tálban a tojásokat a tejjel és a tejszínnel, a 75 g cukorral, a vaníliával, a brandyvel és a citrom héjával kézi babverővel összekeverjük. Öntsük a kenyerünkre. Hagyjuk állni legalább fél órát, de nyugodtan várakozhat egy órát is.
Légkeverésen 160 fokon sütjük nagyjából 40 percet úgy, hogy a tálunkat állítsuk egy vízzel félig tele levő tepsibe.
Picit hagyjuk hűlni, de még melegen tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.