Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mary Berry bread and butter pudding-ja recept

Mary Berry bread and butter pudding-ja
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • néhány szelet szikkadt kenyér
    • szobahőmérsékletű vaj
    • darált dió porcukorral elkeverve (ez csak azért van benne mert volt maradékom, de amúgy nem szerepel a receptben)
    • 6 dl zsíros tej
    • 1,5 dl tejszín (főző)
    • 75 g cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • vanília kivonat
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2 ek brandy (opcionális)
    • mazsola
    • 3 ek cukor

    Elkészítése:

    A kenyérszeletekről levágjuk a héját, mindkét oldalukat megkenjük vajjal és megszórjuk a porcukros dióval. Egy kivajazott hőálló edénybe sorakoztatjuk őket. Szórunk közé mazsolát.

    Egy tálban a tojásokat a tejjel és a tejszínnel, a 75 g cukorral, a vaníliával, a brandyvel és a citrom héjával kézi babverővel összekeverjük. Öntsük a kenyerünkre. Hagyjuk állni legalább fél órát, de nyugodtan várakozhat egy órát is.

    Légkeverésen 160 fokon sütjük nagyjából 40 percet úgy, hogy a tálunkat állítsuk egy vízzel félig tele levő tepsibe.

    Picit hagyjuk hűlni, de még melegen tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá