Mary Berry bread and butter pudding-ja

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • néhány szelet szikkadt kenyér
  • szobahőmérsékletű vaj
  • darált dió porcukorral elkeverve (ez csak azért van benne mert volt maradékom, de amúgy nem szerepel a receptben)
  • 6 dl zsíros tej
  • 1,5 dl tejszín (főző)
  • 75 g cukor
  • 3 tojás
  • vanília kivonat
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 ek brandy (opcionális)
  • mazsola
  • 3 ek cukor

Elkészítése:

A kenyérszeletekről levágjuk a héját, mindkét oldalukat megkenjük vajjal és megszórjuk a porcukros dióval. Egy kivajazott hőálló edénybe sorakoztatjuk őket. Szórunk közé mazsolát.

Egy tálban a tojásokat a tejjel és a tejszínnel, a 75 g cukorral, a vaníliával, a brandyvel és a citrom héjával kézi babverővel összekeverjük. Öntsük a kenyerünkre. Hagyjuk állni legalább fél órát, de nyugodtan várakozhat egy órát is.

Légkeverésen 160 fokon sütjük nagyjából 40 percet úgy, hogy a tálunkat állítsuk egy vízzel félig tele levő tepsibe.

Picit hagyjuk hűlni, de még melegen tálaljuk.