Makizushi (巻き) sushi, szusi recept
Hozzávalók:
- 1/2 kígyóuborka, csíkokra vágva
- 1/4 piros kaliforniai paprika, csíkokra vágva
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSból készült omlett felcsíkozva
- 250 g. sushirizs (rövidszemű)
- 4 db. nori lap (préselt algalap)
- 1 kávéskanál rizsecet (helyettesíthető almaecettel)
- kevés só
A tálaláshoz:
- wasabi (csípős japán zöld torma), pácolt gyömbér, szójaszósz, esetleg japán káposztasaláta
Elkészítése:
A rizst megfőzzük, majd lecsorgatjuk. Mikor kicsit meghűlt, összekeverjük kevés sóval, és rizsecettel. A sushirizsnek enyhén ragacsosnak kell maradnia.
Míg a rizs fő, felcsíkozzuk az uborkát, a paprikát, és a közben megsütött omlettet is.
A bambuszgyékényre tesszük a nori lapot, a fényes oldalával lefelé, majd vizes kézzel, egyenletesen elosztjuk rajta a rizst vékonyan, úgy, hogy a felső részén az algalapból 2 cm. kimaradjon.
A rizs alsó 1/3 részére tesszük a töltelékként szolgáló felcsíkozott zöldségeket, majd a bambuszgyékény segítségével, az algalapot felhajtjuk, de a kimaradt részt, előtte vizes kézzel átsimítjuk.
Így, amikor felhajtottuk, összeragad, és megakadályozza, hogy szétessen a sushitekercsünk. Kicsit pihentetjük, majd nagyon éles késsel feldaraboljuk, 2 cm. széles darabokra.
Tálaláskor szójaszószt, wasabit, és pácolt gyömbért teszünk mellé, de készíthetünk hozzá, érlelt káposztát is.
Tipp:
A szusi megosztó étel. Lehet imádni, és nagyon nem szeretni.
Elkészítése nem nehéz, kis gyakorlattal, rendkívül látványos szusikészítést tarthatunk barátainknak. A hozzávalók beszerezhetők ázsiai boltokban, de akár készletben is kaphatók időnként egyes áruházláncokban.
Bővebb információt találtok blogomban.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »