Hozzávalók:
A tálaláshoz:
Elkészítése:
A rizst megfőzzük, majd lecsorgatjuk. Mikor kicsit meghűlt, összekeverjük kevés sóval, és rizsecettel. A sushirizsnek enyhén ragacsosnak kell maradnia.
Míg a rizs fő, felcsíkozzuk az uborkát, a paprikát, és a közben megsütött omlettet is.
A bambuszgyékényre tesszük a nori lapot, a fényes oldalával lefelé, majd vizes kézzel, egyenletesen elosztjuk rajta a rizst vékonyan, úgy, hogy a felső részén az algalapból 2 cm. kimaradjon.
A rizs alsó 1/3 részére tesszük a töltelékként szolgáló felcsíkozott zöldségeket, majd a bambuszgyékény segítségével, az algalapot felhajtjuk, de a kimaradt részt, előtte vizes kézzel átsimítjuk.
Így, amikor felhajtottuk, összeragad, és megakadályozza, hogy szétessen a sushitekercsünk. Kicsit pihentetjük, majd nagyon éles késsel feldaraboljuk, 2 cm. széles darabokra.
Tálaláskor szójaszószt, wasabit, és pácolt gyömbért teszünk mellé, de készíthetünk hozzá, érlelt káposztát is.
A szusi megosztó étel. Lehet imádni, és nagyon nem szeretni.
Elkészítése nem nehéz, kis gyakorlattal, rendkívül látványos szusikészítést tarthatunk barátainknak. A hozzávalók beszerezhetők ázsiai boltokban, de akár készletben is kaphatók időnként egyes áruházláncokban.
Bővebb információt találtok blogomban.