Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Libamáj roston recept

Libamáj roston
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók 2 személyre :

    • 30 dkg hízott libamáj
    • 15 dkg keleti zöldségkeverék
    • 50 dkg burgonya
    • 1 fej fokhagyma
    • 1.5 dl főzőtejszín
    • 10 dkg liba vagy kacsazsír
    • 5 dkg margarin
    •  liszt, só, bors, olaj, friss petrezselyemzöld, snidling.

    Elkészítése: A zöldségeket vajon puhára pároljuk, és a tálalásig félretesszük.

    Közben a burgonyát a szokásos módon pucoljuk, és megsütjük. Fokhagymákat miután megpucoltuk, felszeleteljük és a margarinon némi olaj hozzáadásával lassan aranysárgára pirítjuk, majd ezt felöntjük némi vízzel s pár percig pároljuk.
    Ezek után botmixerrel leturmixoljuk, majd a szokásos módon behabarjuk és ízesítjük a finomra vágott petrezselyemmel, snidling-el és sóval, borssal.

    Ízlés szerint adhatunk hozzá száraz fehérbort, illetve füstölt fűszerkeveréket.
    A libamájról a hártyát, ha van, lehúzzuk, és ezután 8-10 mm vastagra szeleteljük, lisztbe forgatjuk és zsíron, rostlapon vagy serpenyőben pirosra sütjük.
    Ha elkészültünk, feltálaljuk, és jó étvágyat kívánunk!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá