Libamáj roston recept
Hozzávalók 2 személyre :
- 30 dkg hízott libamáj
- 15 dkg keleti zöldségkeverék
- 50 dkg burgonya
- 1 fej fokhagyma
- 1.5 dl főzőtejszín
- 10 dkg liba vagy kacsazsír
- 5 dkg margarin
- liszt, só, bors, olaj, friss petrezselyemzöld, snidling.
Elkészítése: A zöldségeket vajon puhára pároljuk, és a tálalásig félretesszük.
Közben a burgonyát a szokásos módon pucoljuk, és megsütjük. Fokhagymákat miután megpucoltuk, felszeleteljük és a margarinon némi olaj hozzáadásával lassan aranysárgára pirítjuk, majd ezt felöntjük némi vízzel s pár percig pároljuk.
Ezek után botmixerrel leturmixoljuk, majd a szokásos módon behabarjuk és ízesítjük a finomra vágott petrezselyemmel, snidling-el és sóval, borssal.
Ízlés szerint adhatunk hozzá száraz fehérbort, illetve füstölt fűszerkeveréket.
A libamájról a hártyát, ha van, lehúzzuk, és ezután 8-10 mm vastagra szeleteljük, lisztbe forgatjuk és zsíron, rostlapon vagy serpenyőben pirosra sütjük.
Ha elkészültünk, feltálaljuk, és jó étvágyat kívánunk!