Libamáj roston

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók 2 személyre :

  • 30 dkg hízott libamáj
  • 15 dkg keleti zöldségkeverék
  • 50 dkg burgonya
  • 1 fej fokhagyma
  • 1.5 dl főzőtejszín
  • 10 dkg liba vagy kacsazsír
  • 5 dkg margarin
  •  liszt, só, bors, olaj, friss petrezselyemzöld, snidling.

Elkészítése: A zöldségeket vajon puhára pároljuk, és a tálalásig félretesszük.

Közben a burgonyát a szokásos módon pucoljuk, és megsütjük. Fokhagymákat miután megpucoltuk, felszeleteljük és a margarinon némi olaj hozzáadásával lassan aranysárgára pirítjuk, majd ezt felöntjük némi vízzel s pár percig pároljuk.
Ezek után botmixerrel leturmixoljuk, majd a szokásos módon behabarjuk és ízesítjük a finomra vágott petrezselyemmel, snidling-el és sóval, borssal.

Ízlés szerint adhatunk hozzá száraz fehérbort, illetve füstölt fűszerkeveréket.
A libamájról a hártyát, ha van, lehúzzuk, és ezután 8-10 mm vastagra szeleteljük, lisztbe forgatjuk és zsíron, rostlapon vagy serpenyőben pirosra sütjük.
Ha elkészültünk, feltálaljuk, és jó étvágyat kívánunk!