Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldséges lencsesaláta recept

Zöldséges lencsesaláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg lencse
    • 1 nagyobb sárgarépa
    • 1 nagyobb paszternák (v. zöldség)
    • 1 kk ételízesítő

    Öntet:

    • 1 citrom leve
    • 3-4 ek olívaolaj
    • 1 dl víz
    • csipet só
    • őrölt fehér bors
    • méz (v. édesítőszer)
    • 3 kk csípős mustár (én francia magos-csípőst tettem)
    • 1 lila hagyma

    Elkészítése:

    A lencsét hideg vízben jól átmossuk, majd feltesszük főni. A főzővízbe sót és ételízesítőt teszünk, majd puhára főzzük benne a lencsét. (Kb. 20 perc főzési idő alatt megpuhul.) Végül leszűrjük, és teljesen kihűtjük.

    A sárgarépát és a paszternákot megpucoljuk, majd vékony csíkokra felszeleteljük.
    Egy edénybe beletesszük először a sárgarépát, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Megszórjuk egy kis sóval, majd pár perc alatt puhára főzzük. Ekkor szűrőkanállal kiszedjük, majd a paszternákot beletesszük a főzőlébe, és azt is pár perc alatt puhára főzzük. Végül azt is leszűrjük, majd minden hozzávalót teljesen kihűtünk.

    Egy tálkába tesszük a citromlevet, az olívaolajat, a mézet, a mustárt, és jól kikeverjük. Ezután hozzáadunk egy csipet sót, és ízlés szerinti mennyiségű őrölt fehér borsot. A hagymát nagyon apróra felkockázzuk, és ezt is belekeverjük.

    Egy tálba tesszük a kihűlt lencsét, a sárgarépát és a paszternákot, majd óvatosan, hogy ne törjön, összekeverjük.

    Végül leöntjük az előzőleg jól kikevert öntettel, majd szintén nagyon óvatosan összeforgatjuk.

    1-2 órát állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A zöldséges lencsesaláta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 255 kcal
    Fehérje: 11 g
    Szénhidrát: 28 g
    Zsír: 11 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá