Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldséges csirkesaláta recept

Zöldséges csirkesaláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 4 személyre:

    • fél sült csirke
    • 1 fej saláta
    • 10 dkg sonka
    • 5 dkg ecetes uborka
    • 2 kemény  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 burgonya
    • 1 zöldpaprika
    • 2 húsos, érett paradicsom
    • 20 dkg zöldborsó

    Az öntethez:

    • 2 dl olaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 kiskanál mustár
    • 0,5 dl főzőtejszín
    • fél citrom leve
    • bors

    Elkészítése:

    Főzzük meg a krumplikat sós vízben, majd hámozzuk meg és kockázzuk fel őket. Miközben a burgonya fő, egy másik lábasban, szintén sós vízben, főzzük meg a borsót, szűrjük le és tegyük félre. A salátát megmosás után vágjuk csíkokra. A csirkét csontozzuk ki és kockázzuk fel a húst. Hasonlóan aprítsuk fel a sonkát is. Egy nagy salátás tálba tegyük bele az előkészített salátát, csirkét, krumplit, sonkát, zöldborsót, a felaprított zöldpaprikát és ecetes uborkát.

    Turmixgépben készítsük el az öntetet. Az olajat, a tojássárgáját, sót, borsot a citrom levével összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a főzőtejszínt és az egészet a salátás tálban összekeverjük a salátával.

    Tálaláskor díszíthetjük paradicsom karikákkal, és aki szereti megszórhatja a salátát felaprított kemény tojással!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá