Virág díszítésű majonézes burgonyasaláta recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 2 fej lilahagyma
- 2 dl majonéz
- 2 dl tejföl
- 1 teáskanál citromlé
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál mustár
- só (ízlés szerint)
- bors (ízlés szerint)
- 1 teáskanál tökmagolaj
A díszítéshez:
- 4 db koktélparadicsom
- 2 db sárga paradicsom
- 7-8 db tökmag
- 3 szál zellerzöld
Elkészítése:
A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk és karikára szeleteljük. A tojást megfőzzük és felszeleteljük, a vöröshagymát cikkekre vágjuk.
A majonézt, mustárt, tejfölt, citromlevet összekeverjük, sózzuk, fűszerezzük és összekeverjük a krumplival, tojással és a hagymával. Egy tálba tesszük, a tetejére húzunk 1 evőkanál tejfölt.
A koktélparadicsomot felkarikázzuk, a sárga paradicsomot vékony cikkekre vágjuk, a tökmagot apróra vágjuk. A zellerzöldet ízlés szerint elosztjuk a saláta tetején.
Az egyik szál 2 oldalát kirakjuk a felszeletelt paradicsommal, a másik 2 szál zellerzöld végébe tesszük a felaprított tökmagot és a sárga paradicsommal körbe rakjuk. A zeller zöldjével díszítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.