Virág díszítésű majonézes burgonyasaláta recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 2 fej lilahagyma
- 2 dl majonéz
- 2 dl tejföl
- 1 teáskanál citromlé
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál mustár
- só (ízlés szerint)
- bors (ízlés szerint)
- 1 teáskanál tökmagolaj
A díszítéshez:
- 4 db koktélparadicsom
- 2 db sárga paradicsom
- 7-8 db tökmag
- 3 szál zellerzöld
Elkészítése:
A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk és karikára szeleteljük. A tojást megfőzzük és felszeleteljük, a vöröshagymát cikkekre vágjuk.
A majonézt, mustárt, tejfölt, citromlevet összekeverjük, sózzuk, fűszerezzük és összekeverjük a krumplival, tojással és a hagymával. Egy tálba tesszük, a tetejére húzunk 1 evőkanál tejfölt.
A koktélparadicsomot felkarikázzuk, a sárga paradicsomot vékony cikkekre vágjuk, a tökmagot apróra vágjuk. A zellerzöldet ízlés szerint elosztjuk a saláta tetején.
Az egyik szál 2 oldalát kirakjuk a felszeletelt paradicsommal, a másik 2 szál zellerzöld végébe tesszük a felaprított tökmagot és a sárga paradicsommal körbe rakjuk. A zeller zöldjével díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »