Virág díszítésű majonézes burgonyasaláta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 2 fej lilahagyma
  • 2 dl majonéz
  • 2 dl tejföl
  • 1 teáskanál citromlé
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál mustár
  • só (ízlés szerint)
  • bors (ízlés szerint)
  • 1 teáskanál tökmagolaj

A díszítéshez:

  • 4 db koktélparadicsom
  • 2 db sárga paradicsom
  • 7-8 db tökmag
  • 3 szál zellerzöld

Elkészítése:

A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk és karikára szeleteljük. A tojást megfőzzük és felszeleteljük, a vöröshagymát cikkekre vágjuk.

A majonézt, mustárt, tejfölt, citromlevet összekeverjük, sózzuk, fűszerezzük és összekeverjük a krumplival, tojással és a hagymával. Egy tálba tesszük, a tetejére húzunk 1 evőkanál tejfölt.

A koktélparadicsomot felkarikázzuk, a sárga paradicsomot vékony cikkekre vágjuk, a tökmagot apróra vágjuk. A zellerzöldet ízlés szerint elosztjuk a saláta tetején.

Az egyik szál 2 oldalát kirakjuk a felszeletelt paradicsommal, a másik 2 szál zellerzöld végébe tesszük a felaprított tökmagot és a sárga paradicsommal körbe rakjuk. A zeller zöldjével díszítjük.