Karácsonyi saláta recept
Hozzávalók:
- 1 gránátalma magjai
- 1 kígyóuborka
- 1 közepes karalábé
- 1 csokor kapor
- 1/2 tk só
- 1 evőkanál vörösborecet
Elkészítése:
A karalábét megpucoljuk és egyforma, kisebb darabokra vágjuk. Az uborkát alaposan megmossuk, majd nagyon vékony szeletekre vágjuk – minél vékonyabbra, annál jobb.
A karalábét és az uborkát egy tálban összekeverjük, majd enyhén megsózzuk, és megszórjuk a gránátalma magjaival. A friss kaprot apróra vágjuk, és a salátára szórjuk. Az egészet alaposan összeforgatjuk, hogy a só és a kapor mindenhol jól eloszoljon.
A salátát hagyjuk állni 10 percig, hogy az ízek összeérjenek. Ezután ízlés szerint hozzáadunk ecetet, hogy kellemes savanykás ízt kapjon. Alaposan átkeverjük, és azonnal tálalhatjuk. Ez a frissítő, könnyed saláta tökéletes kiegészítője lehet bármilyen étkezésnek!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »









