Karácsonyi saláta recept

Hozzávalók:
- 1 gránátalma magjai
- 1 kígyóuborka
- 1 közepes karalábé
- 1 csokor kapor
- 1/2 tk só
- 1 evőkanál vörösborecet
Elkészítése:
A karalábét megpucoljuk és egyforma, kisebb darabokra vágjuk. Az uborkát alaposan megmossuk, majd nagyon vékony szeletekre vágjuk – minél vékonyabbra, annál jobb.
A karalábét és az uborkát egy tálban összekeverjük, majd enyhén megsózzuk, és megszórjuk a gránátalma magjaival. A friss kaprot apróra vágjuk, és a salátára szórjuk. Az egészet alaposan összeforgatjuk, hogy a só és a kapor mindenhol jól eloszoljon.
A salátát hagyjuk állni 10 percig, hogy az ízek összeérjenek. Ezután ízlés szerint hozzáadunk ecetet, hogy kellemes savanykás ízt kapjon. Alaposan átkeverjük, és azonnal tálalhatjuk. Ez a frissítő, könnyed saláta tökéletes kiegészítője lehet bármilyen étkezésnek!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »
Gyümölcsös csábítás – 12 frissítő torta, amiből egy szelet sosem elég
Sütni sem mindig kell ahhoz, hogy igazán lenyűgöző desszertet varázsolj az
Tovább olvasom »
Sütnél valami különlegeset, de mégis ismerőset? Ez a lista neked szól!
Szereted, ha a sütik nemcsak finomak, hanem jól is mutatnak? Ezek a házias
Tovább olvasom »
Villámgyors vacsorák, amikért megőrülsz! – 12 recept, amit a család tuti kérni fog jövő héten is
Unod már a megszokott ízeket, de nincs időd órákig főzni? Ezek a villámgyor
Tovább olvasom »
Milyen robotgépet válasszon az, aki sokat süt? (x)
A házi sütés öröme sokak számára nem csupán hobbi, hanem mindennapi rutin.
Tovább olvasom »