Karácsonyi saláta recept
Hozzávalók:
- 1 gránátalma magjai
- 1 kígyóuborka
- 1 közepes karalábé
- 1 csokor kapor
- 1/2 tk só
- 1 evőkanál vörösborecet
Elkészítése:
A karalábét megpucoljuk és egyforma, kisebb darabokra vágjuk. Az uborkát alaposan megmossuk, majd nagyon vékony szeletekre vágjuk – minél vékonyabbra, annál jobb.
A karalábét és az uborkát egy tálban összekeverjük, majd enyhén megsózzuk, és megszórjuk a gránátalma magjaival. A friss kaprot apróra vágjuk, és a salátára szórjuk. Az egészet alaposan összeforgatjuk, hogy a só és a kapor mindenhol jól eloszoljon.
A salátát hagyjuk állni 10 percig, hogy az ízek összeérjenek. Ezután ízlés szerint hozzáadunk ecetet, hogy kellemes savanykás ízt kapjon. Alaposan átkeverjük, és azonnal tálalhatjuk. Ez a frissítő, könnyed saláta tökéletes kiegészítője lehet bármilyen étkezésnek!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
11 omlós és szaftos gyümölcsös hús karácsonyra
A karácsonyi asztal különlegességeit idén gyümölcsös húsételekkel gazdagíth
Tovább olvasom »Így készül a tökéletes zserbó: Ezt süsd karácsonyra!
A zserbó a magyar ünnepi asztalok egyik legkedveltebb süteménye. Az omlós t
Tovább olvasom »Így készül a tökéletes karácsonyi habkarika
A karácsony ízeinek és illatainak egyik legvarázslatosabb eleme a habkarika
Tovább olvasom »12 kipróbált soklapos süti karácsonyra
A karácsony nem múlhat el a soklapos sütemények bűvös varázsa nélkül, amely
Tovább olvasom »7 kipróbált bejgli recept idén karácsonyra: Ezekkel nem érhet csalódás
A bejgli az ünnepi asztal sztárja, amely nélkül szinte elképzelhetetlen a k
Tovább olvasom »A tökéletes gaszto ajándék: Keksz box karácsonyra
A karácsony a szeretet, az ajándékozás és a kreativitás ünnepe. Egy házi ké
Tovább olvasom »