Karácsonyi saláta recept

Hozzávalók:
- 1 gránátalma magjai
- 1 kígyóuborka
- 1 közepes karalábé
- 1 csokor kapor
- 1/2 tk só
- 1 evőkanál vörösborecet
Elkészítése:
A karalábét megpucoljuk és egyforma, kisebb darabokra vágjuk. Az uborkát alaposan megmossuk, majd nagyon vékony szeletekre vágjuk – minél vékonyabbra, annál jobb.
A karalábét és az uborkát egy tálban összekeverjük, majd enyhén megsózzuk, és megszórjuk a gránátalma magjaival. A friss kaprot apróra vágjuk, és a salátára szórjuk. Az egészet alaposan összeforgatjuk, hogy a só és a kapor mindenhol jól eloszoljon.
A salátát hagyjuk állni 10 percig, hogy az ízek összeérjenek. Ezután ízlés szerint hozzáadunk ecetet, hogy kellemes savanykás ízt kapjon. Alaposan átkeverjük, és azonnal tálalhatjuk. Ez a frissítő, könnyed saláta tökéletes kiegészítője lehet bármilyen étkezésnek!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »