Vegyes vitaminsaláta fürjtojással recept
Hozzávalók:
- 12 fürjtojás
- 1 fej szívsaláta
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 kisebb kígyóuborka
- 1 vajretek
- 3 salottahagyma
- 10 dkg angolszalonna
- 1 kápia paprika
Az öntethez:
- 1 dl olíva olaj
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 1 evőkanál méz
- só,
- bors ízlés szerint
- 1 teáskanál pirosarany
- 1 lime leve
Elkészítése:
A fürjtojásokat 10 percig főzzük forrástól számítva, majd hideg vízbe tesszük hűlni, ha kihűltek meghámozzuk és félretesszük.
A salátát megmossuk, leszárítjuk, leveleire szedjük.
A szalonnát felkockázzuk és serpenyőben pirosra sütjük. Idő közben, ahogy levet enged, azt öntsük le és úgy pirítsuk tovább. Ezután tegyük ezt is félre.
A paprikákat felcsíkozzuk, csak a kápiából tegyünk néhány karikát félre a díszítésnek. Az uborkát mosás után szeletekre, majd csíkokra vágjuk, a salottahagymát is, a vajretket vagy más néven sörretket is.
Ha ezekkel elkészültünk, akkor tegyük az aprítóba az olajat, sót, borsot, pirosaranyat, mézet, mustárt és citromlevet, majd dolgozzuk össze krémesre.
A salátát rendezzük el egy tálban, majd rakjuk bele a zöldségeket és a szalonnát, majd a fürjtojásokat félbevágva. Két kanál segítségével óvatosan keverjük el az öntettel. Tegyük hűtőbe tálalásig.