Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vegyes vitaminsaláta fürjtojással recept

Vegyes vitaminsaláta fürjtojással
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 12 fürjtojás
    • 1 fej szívsaláta
    • 1 piros kaliforniai paprika
    • 1 kisebb kígyóuborka
    • 1 vajretek
    • 3 salottahagyma
    • 10 dkg angolszalonna
    • 1 kápia paprika

    Az öntethez:

    • 1 dl olíva olaj
    • 1 evőkanál dijoni mustár
    • 1 evőkanál méz
    • só,
    • bors ízlés szerint
    • 1 teáskanál pirosarany
    • 1 lime leve

    Elkészítése:

    A fürjtojásokat 10 percig főzzük forrástól számítva, majd hideg vízbe tesszük hűlni, ha kihűltek meghámozzuk és félretesszük.

    A salátát megmossuk, leszárítjuk, leveleire szedjük.

    A szalonnát felkockázzuk és serpenyőben pirosra sütjük. Idő közben, ahogy levet enged, azt öntsük le és úgy pirítsuk tovább. Ezután tegyük ezt is félre.

    A paprikákat felcsíkozzuk, csak a kápiából tegyünk néhány karikát félre a díszítésnek. Az uborkát mosás után szeletekre, majd csíkokra vágjuk, a salottahagymát is, a vajretket vagy más néven sörretket is.

    Ha ezekkel elkészültünk, akkor tegyük az aprítóba az olajat, sót, borsot, pirosaranyat, mézet, mustárt és citromlevet, majd dolgozzuk össze krémesre.

    A salátát rendezzük el egy tálban, majd rakjuk bele a zöldségeket és a szalonnát, majd a fürjtojásokat félbevágva. Két kanál segítségével óvatosan keverjük el az öntettel. Tegyük hűtőbe tálalásig.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá