Hozzávalók:
Az öntethez:
Elkészítése:
A fürjtojásokat 10 percig főzzük forrástól számítva, majd hideg vízbe tesszük hűlni, ha kihűltek meghámozzuk és félretesszük.
A salátát megmossuk, leszárítjuk, leveleire szedjük.
A szalonnát felkockázzuk és serpenyőben pirosra sütjük. Idő közben, ahogy levet enged, azt öntsük le és úgy pirítsuk tovább. Ezután tegyük ezt is félre.
A paprikákat felcsíkozzuk, csak a kápiából tegyünk néhány karikát félre a díszítésnek. Az uborkát mosás után szeletekre, majd csíkokra vágjuk, a salottahagymát is, a vajretket vagy más néven sörretket is.
Ha ezekkel elkészültünk, akkor tegyük az aprítóba az olajat, sót, borsot, pirosaranyat, mézet, mustárt és citromlevet, majd dolgozzuk össze krémesre.
A salátát rendezzük el egy tálban, majd rakjuk bele a zöldségeket és a szalonnát, majd a fürjtojásokat félbevágva. Két kanál segítségével óvatosan keverjük el az öntettel. Tegyük hűtőbe tálalásig.