Vegyes vitaminsaláta fürjtojással

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 12 fürjtojás
  • 1 fej szívsaláta
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 kisebb kígyóuborka
  • 1 vajretek
  • 3 salottahagyma
  • 10 dkg angolszalonna
  • 1 kápia paprika

Az öntethez:

  • 1 dl olíva olaj
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál méz
  • só,
  • bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál pirosarany
  • 1 lime leve

Elkészítése:

A fürjtojásokat 10 percig főzzük forrástól számítva, majd hideg vízbe tesszük hűlni, ha kihűltek meghámozzuk és félretesszük.

A salátát megmossuk, leszárítjuk, leveleire szedjük.

A szalonnát felkockázzuk és serpenyőben pirosra sütjük. Idő közben, ahogy levet enged, azt öntsük le és úgy pirítsuk tovább. Ezután tegyük ezt is félre.

A paprikákat felcsíkozzuk, csak a kápiából tegyünk néhány karikát félre a díszítésnek. Az uborkát mosás után szeletekre, majd csíkokra vágjuk, a salottahagymát is, a vajretket vagy más néven sörretket is.

Ha ezekkel elkészültünk, akkor tegyük az aprítóba az olajat, sót, borsot, pirosaranyat, mézet, mustárt és citromlevet, majd dolgozzuk össze krémesre.

A salátát rendezzük el egy tálban, majd rakjuk bele a zöldségeket és a szalonnát, majd a fürjtojásokat félbevágva. Két kanál segítségével óvatosan keverjük el az öntettel. Tegyük hűtőbe tálalásig.