Újhagymás paradicsomsaláta recept

Hozzávalók:
- 2-3 fej újhagyma
- 1 db közepes méretű paradicsom
- 2 dl viz
- 1 ek 8 %-os ételecet
- 1,5 ek cukor
Elkészítése:
Először elkészítjük az öntetet: a vízben elkeverjük az ételecetet a cukorral. Felkarikázzuk a hagymát. Ha nagy szeleteket kapunk, félbe is vághatjuk őket. A paradicsomot is felkarikázzuk vagy háromszögekre szeleteljük. Beletesszük a felaprított zöldségeket az öntetbe és tálalásig a hűtőben érleljük az ízeket.
Tipp:
Újhagyma híján vöröshagymából is készülhet. Hogy még szebb kompozíciót kaphassunk, tegyünk bele sárga és zöld kaliforniai paprikát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »