Újhagymás paradicsomsaláta recept

Hozzávalók:
- 2-3 fej újhagyma
- 1 db közepes méretű paradicsom
- 2 dl viz
- 1 ek 8 %-os ételecet
- 1,5 ek cukor
Elkészítése:
Először elkészítjük az öntetet: a vízben elkeverjük az ételecetet a cukorral. Felkarikázzuk a hagymát. Ha nagy szeleteket kapunk, félbe is vághatjuk őket. A paradicsomot is felkarikázzuk vagy háromszögekre szeleteljük. Beletesszük a felaprított zöldségeket az öntetbe és tálalásig a hűtőben érleljük az ízeket.
Tipp:
Újhagyma híján vöröshagymából is készülhet. Hogy még szebb kompozíciót kaphassunk, tegyünk bele sárga és zöld kaliforniai paprikát.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »