Újhagymás paradicsomsaláta recept
Hozzávalók:
- 2-3 fej újhagyma
- 1 db közepes méretű paradicsom
- 2 dl viz
- 1 ek 8 %-os ételecet
- 1,5 ek cukor
Elkészítése:
Először elkészítjük az öntetet: a vízben elkeverjük az ételecetet a cukorral. Felkarikázzuk a hagymát. Ha nagy szeleteket kapunk, félbe is vághatjuk őket. A paradicsomot is felkarikázzuk vagy háromszögekre szeleteljük. Beletesszük a felaprított zöldségeket az öntetbe és tálalásig a hűtőben érleljük az ízeket.
Tipp:
Újhagyma híján vöröshagymából is készülhet. Hogy még szebb kompozíciót kaphassunk, tegyünk bele sárga és zöld kaliforniai paprikát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

