Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Uborkasaláta ünnepi tálalással recept

Uborkasaláta ünnepi tálalással
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 4 kígyóuborka
    • 3 egyforma méretű paradicsom
    • őrölt bors
    • 3 ek extra szűz olívaolaj
    • 1 ek almaecet
    • 1 kk vágott kapor

    Elkészítése:

    1 kígyóuborkát középen kettévágunk, közepéről zöldséghámozóval vékony, egyenletes szeleteket vágunk ki. A többit uborkagyalun legyaluljuk.

    A paradicsomokat középen kettévágjuk, alma magozóval, a kocsánya felől, és alulról kilyukasztjuk. A középen kettévágott uborkaszeleteket feltekerjük, és beleillesztjük a paradicsom lyukába. Ezek lesznek az ehető díszek!

    A legyalult uborkát elkeverjük az olívaolajjal, majd enyhén megsózzuk, megborsozzuk, almaecettel megcsorgatjuk, és kevés kaporral újra elkeverjük. Tálalkáskor a feltekert, paradicsomba illesztett uborkatekercseket helyezzük a salátára, és így kínáljuk.

    Tipp:

    Ha először megsóznánk az uborkát, az sok levet enged, de így az olaj elzárja a pórusokat, és így a só nem jut az uborkaszeletekbe. Így lényegesen szárazabb saláta lesz a végeredmény.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá