Uborkasaláta ünnepi tálalással recept
Hozzávalók:
- 4 kígyóuborka
- 3 egyforma méretű paradicsom
- só
- őrölt bors
- 3 ek extra szűz olívaolaj
- 1 ek almaecet
- 1 kk vágott kapor
Elkészítése:
1 kígyóuborkát középen kettévágunk, közepéről zöldséghámozóval vékony, egyenletes szeleteket vágunk ki. A többit uborkagyalun legyaluljuk.
A paradicsomokat középen kettévágjuk, alma magozóval, a kocsánya felől, és alulról kilyukasztjuk. A középen kettévágott uborkaszeleteket feltekerjük, és beleillesztjük a paradicsom lyukába. Ezek lesznek az ehető díszek!
A legyalult uborkát elkeverjük az olívaolajjal, majd enyhén megsózzuk, megborsozzuk, almaecettel megcsorgatjuk, és kevés kaporral újra elkeverjük. Tálalkáskor a feltekert, paradicsomba illesztett uborkatekercseket helyezzük a salátára, és így kínáljuk.
Tipp:
Ha először megsóznánk az uborkát, az sok levet enged, de így az olaj elzárja a pórusokat, és így a só nem jut az uborkaszeletekbe. Így lényegesen szárazabb saláta lesz a végeredmény.