Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Uborkasaláta lila hagymával, karalábéval recept

Uborkasaláta lila hagymával, karalábéval
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 kígyóuborka
    • 1 kisebb zsenge karalábé
    • 1 nagyobb lila hagyma
    • kis csokor kapor
    • 2 ek extra szűz olívaolaj
    • 1 ek almaecet
    • só ízlés szerint
    • frissen őrölt bors

    Elkészítése:

    A karalábét meghámozom, majd zsülienre (apró csíkokra) vágom, enyhén megsózom. A lila hagymát félkarikára vágom, és azt is megsózom. Míg a karalábé és a hagyma levet enged, felaprítom az uborkát tetszőlegesen.

    Az uborkát nagyobb edényben megöntözöm extra szűz olívaolajjal, kevés almaecettel, majd jól összeforgatom. Az olaj így burokkal veszi körbe az uborkadarabokat, és kevesebb levet enged ki, mint más esetben (nem ázik el a salátánk). A közben enyhén megvonult karalábéval és lila hagymával is jól elkeverem, valamint az aprított friss kaport is hozzáadom.

    Sót utólag már nem szükséges hozzáadni, hiszen a karalábé, és a hagyma kezeléséhez szükséges sómennyiség így is elég a salátánkhoz.

    Az uborkadarabok így roppanósak maradnak, mert az eljárás megakadályozza, hogy sok levet engedjen salátánk, az apró csíkokra vágott karalábé pedig újabb különleges, enyhe ropogósságot kölcsönöz neki.

    Tipp:

    A kaprot és a lila hagymát (esetleg újhagymát) pedig minden uborkasalátához jó szívvel ajánlom!

    Az uborkasaláta lila hagymával, karalábéval kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 52 kcal
    Fehérje: 1 g
    Szénhidrát: 4 g
    Zsír: 4 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá