Uborkasaláta cukkinivel recept

Hozzávalók:
- 2 kígyóuborka
- 1 kisebb fiatal, zsenge cukkini
- 1 lila újhagyma szárával együtt
- kis csokor kapor
- só
- frissen őrölt bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek extra szűz olívaolaj
- 1 ek almaecet
- kevés szorbit (vagy cukor)
- 1 tk mustár
Elkészítése:
Más uborkasalátáimhoz hasonló módon készítem el, mert célom az, hogy ne ússzon salátám a lében. Ezt úgy érem el, hogy a megtisztított, tetszőlegesen feldarabolt uborkát, valamint a cukkinit is 2 kanál olívaolaj, és 1 kanál almaecet keverékében jól átforgatom. Ez vékony kérget képez a zöldségeken, és a sózás után enyhíti, hogy a zöldségek bő levet engedjenek. Salátánk így kevesebb lében tocsog, mint más esetben.
A felszeletelt lila hagymát viszont enyhén megsózom, keveset pihentetem. Ezután mindent egy nagyobb keverőtálban jól összekeverek, valamint 1 kiskanálnyi mustárt, és kevés finomra aprított friss kaprot is teszek hozzá. A végleges ízt kevés szétnyomott fokhagyma, só, frissen őrölt bors, valamint szorbit hozzáadásával érem el.
Tipp:
A szorbit helyett cukor is használható!
Az uborkasaláta cukkinivel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »