Uborkasaláta cukkinivel recept

Hozzávalók:
- 2 kígyóuborka
- 1 kisebb fiatal, zsenge cukkini
- 1 lila újhagyma szárával együtt
- kis csokor kapor
- só
- frissen őrölt bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek extra szűz olívaolaj
- 1 ek almaecet
- kevés szorbit (vagy cukor)
- 1 tk mustár
Elkészítése:
Más uborkasalátáimhoz hasonló módon készítem el, mert célom az, hogy ne ússzon salátám a lében. Ezt úgy érem el, hogy a megtisztított, tetszőlegesen feldarabolt uborkát, valamint a cukkinit is 2 kanál olívaolaj, és 1 kanál almaecet keverékében jól átforgatom. Ez vékony kérget képez a zöldségeken, és a sózás után enyhíti, hogy a zöldségek bő levet engedjenek. Salátánk így kevesebb lében tocsog, mint más esetben.
A felszeletelt lila hagymát viszont enyhén megsózom, keveset pihentetem. Ezután mindent egy nagyobb keverőtálban jól összekeverek, valamint 1 kiskanálnyi mustárt, és kevés finomra aprított friss kaprot is teszek hozzá. A végleges ízt kevés szétnyomott fokhagyma, só, frissen őrölt bors, valamint szorbit hozzáadásával érem el.
Tipp:
A szorbit helyett cukor is használható!
Az uborkasaláta cukkinivel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 3 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »