Uborkasaláta cukkinivel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Uborkasaláta cukkinivel

Hozzávalók:

  • 2 kígyóuborka
  • 1 kisebb fiatal, zsenge cukkini
  • 1 lila újhagyma szárával együtt
  • kis csokor kapor
  • frissen őrölt bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek extra szűz olívaolaj
  • 1 ek almaecet
  • kevés szorbit (vagy cukor)
  • 1 tk mustár

Elkészítése:

Más uborkasalátáimhoz hasonló módon készítem el, mert célom az, hogy ne ússzon salátám a lében. Ezt úgy érem el, hogy a megtisztított, tetszőlegesen feldarabolt uborkát, valamint a cukkinit is 2 kanál olívaolaj, és 1 kanál almaecet keverékében jól átforgatom. Ez vékony kérget képez a zöldségeken, és a sózás után enyhíti, hogy a zöldségek bő levet engedjenek. Salátánk így kevesebb lében tocsog, mint más esetben.

A felszeletelt lila hagymát viszont enyhén megsózom, keveset pihentetem. Ezután mindent egy nagyobb keverőtálban jól összekeverek, valamint 1 kiskanálnyi mustárt, és kevés finomra aprított friss kaprot is teszek hozzá. A végleges ízt kevés szétnyomott fokhagyma, só, frissen őrölt bors, valamint szorbit hozzáadásával érem el.

Tipp:

A szorbit helyett cukor is használható!