Hozzávalók:
Elkészítése:
Más uborkasalátáimhoz hasonló módon készítem el, mert célom az, hogy ne ússzon salátám a lében. Ezt úgy érem el, hogy a megtisztított, tetszőlegesen feldarabolt uborkát, valamint a cukkinit is 2 kanál olívaolaj, és 1 kanál almaecet keverékében jól átforgatom. Ez vékony kérget képez a zöldségeken, és a sózás után enyhíti, hogy a zöldségek bő levet engedjenek. Salátánk így kevesebb lében tocsog, mint más esetben.
A felszeletelt lila hagymát viszont enyhén megsózom, keveset pihentetem. Ezután mindent egy nagyobb keverőtálban jól összekeverek, valamint 1 kiskanálnyi mustárt, és kevés finomra aprított friss kaprot is teszek hozzá. A végleges ízt kevés szétnyomott fokhagyma, só, frissen őrölt bors, valamint szorbit hozzáadásával érem el.
A szorbit helyett cukor is használható!