Uborka saláta recept
Hozzávalók:
- 70 dkg saláta uborka
- 1 db zöldpaprika
- 3 db gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só
- 6 ek ecet 10%-os
- 4 csapott ek cukor
- 5 dl víz
- ízlés szerin fűszerpaprika
- ízlés szerint őrölt fekete bors
Elkészítése:
Az uborkát legyaluljuk. Megsózzuk. A paprikát hozzászeleteljük, a 2 gerezd fokhagymát apróra vágva, belekeverjük. (Jó ha fél órát áll a sóban.)
Elkészítjük az ecetes levet. Kb. 4-5 dl lé szükséges, ennyi uborkához. Ízlés szerinti cukrot, sót, és ecetet összekeverünk, felengedjük vízzel. A zöldségekre öntjük.
A tetejét meghintem pirospaprikával, borssal, ízlés szerint.
Aki szereti, tálaláskor tejfölt kínálok mellé.
box style=”info”]Van aki, az egész salátát tejföllel bekeveri. Nálunk , mindenki egyénileg tesz hozzá tejfölt.[/box]
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »









