Töltött kagylók recept

Hozzávalók:
- 1 nagyobb alma
- 15 dkg sonka
- 10 dkg füstölt sajt
- 3 db főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek majonéz
- 2 ek tejföl
- 1 ek ecetes torma
- só, bors – ízlés szerint
- óriáskagyló tészta – kb 25 db
- vegyes zöldsaláta
- 2- 3 ek olivaolaj
Elkészítése:
A tésztát főzzük ki enyhén sós, bő vízben, majd szűrjük le és tegyük félre. Az almának távolítsuk el a magházát és vágjuk kisebb kockára.
A sonkát, sajtot és a főtt tojást is szintén kockázzuk fel. Keverjük össze a tejfölt a majonézt és a tormát, ízesítsük és forgassuk össze a felkockázott hozzávalókkal.
Töltsük meg a kagylókat és tálaljuk olívaolajjal meglocsolt salátaágyon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »