Töltött kagylók

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Töltött kagylók

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb alma
  • 15 dkg sonka
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 3 db főtt tojás
  • 3 ek majonéz
  • 2 ek tejföl
  • 1 ek ecetes torma
  • só, bors – ízlés szerint
  • óriáskagyló tészta – kb 25 db
  • vegyes zöldsaláta
  • 2- 3 ek olivaolaj

Elkészítése:

A tésztát főzzük ki enyhén sós, bő vízben, majd szűrjük le és tegyük félre. Az almának távolítsuk el a magházát és vágjuk kisebb kockára.

A sonkát, sajtot és a főtt tojást is szintén kockázzuk fel. Keverjük össze a tejfölt a majonézt és a tormát, ízesítsük és forgassuk össze a felkockázott hozzávalókkal.

Töltsük meg a kagylókat és tálaljuk olívaolajjal meglocsolt salátaágyon.