Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Majonézes-hagymás tojássaláta recept

Majonézes-hagymás tojássaláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók
    Az alaphoz:

    • 12 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 fej vöröshagyma

    Az öntethez:

    • 100 g majonéz
    • 400 g tejföl (20%-os)
    • 2 evőkanál mustár
    • 1 mokkáskanál kristálycukor
    • 6 csipet só
    • 2 csipet őrölt fehérbors

    Elkészítés

    A tojásokat forrástól számítva kb. 10 percig főzzük, majd hideg vízben lehűtjük és meghámozzuk.

    A tejfölt, a majonézt és a mustárt egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a sót, a cukrot és a fehérborsot, majd simára keverjük.

    A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, és az öntethez keverjük.

    A megfőtt tojásokat kockákra vágjuk (tojásszeletelővel a leggyorsabb), majd óvatosan az öntethez forgatjuk.

    A salátát legalább néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

    Tipp

    Ha könnyedebb öntetet szeretnénk, a tejföl egy részét joghurtra is cserélhetjük. A saláta másnap még finomabb, amikor teljesen összeérnek az ízek.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek