Majonézes-hagymás tojássaláta recept
Hozzávalók
Az alaphoz:
- 12 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 fej vöröshagyma
Az öntethez:
- 100 g majonéz
- 400 g tejföl (20%-os)
- 2 evőkanál mustár
- 1 mokkáskanál kristálycukor
- 6 csipet só
- 2 csipet őrölt fehérbors
Elkészítés
A tojásokat forrástól számítva kb. 10 percig főzzük, majd hideg vízben lehűtjük és meghámozzuk.
A tejfölt, a majonézt és a mustárt egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a sót, a cukrot és a fehérborsot, majd simára keverjük.
A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, és az öntethez keverjük.
A megfőtt tojásokat kockákra vágjuk (tojásszeletelővel a leggyorsabb), majd óvatosan az öntethez forgatjuk.
A salátát legalább néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Tipp
Ha könnyedebb öntetet szeretnénk, a tejföl egy részét joghurtra is cserélhetjük. A saláta másnap még finomabb, amikor teljesen összeérnek az ízek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »









