Majonézes-hagymás tojássaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Majonézes-hagymás tojássaláta

Hozzávalók
Az alaphoz:

  • 12 db tojás
  • 2 fej vöröshagyma

Az öntethez:

  • 100 g majonéz
  • 400 g tejföl (20%-os)
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 mokkáskanál kristálycukor
  • 6 csipet só
  • 2 csipet őrölt fehérbors

Elkészítés

A tojásokat forrástól számítva kb. 10 percig főzzük, majd hideg vízben lehűtjük és meghámozzuk.

A tejfölt, a majonézt és a mustárt egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a sót, a cukrot és a fehérborsot, majd simára keverjük.

A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, és az öntethez keverjük.

A megfőtt tojásokat kockákra vágjuk (tojásszeletelővel a leggyorsabb), majd óvatosan az öntethez forgatjuk.

A salátát legalább néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Tipp

Ha könnyedebb öntetet szeretnénk, a tejföl egy részét joghurtra is cserélhetjük. A saláta másnap még finomabb, amikor teljesen összeérnek az ízek.