Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hideg csirkés tésztasaláta recept

Hideg csirkés tésztasaláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó


  • Hozzávalók:

    • 1 db csirkemell filé (kockára vágva)
    • 1 db padlizsán (kockára vágva)
    • 1 db kígyóuborka (kockára vágva)
    • 0,5 kg csemegekukorica (cső kukorica megfőzve)
    • 2 közepes db paradicsom (nagy fürt, félbevágva)
    • 50 dkg farfalle (megfőzve, kihűtve)
    • 5 dl joghurt
    • 1 db citrom
    • só ízlés szerint
    • 2 ek olívaolaj
    • 1 teáskanál garam masala
    • bazsalikom ízlés szerint
    • oregánó ízlés szerint
    • bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, kevés olívaolajjal meglocsoljuk, hogy ne tapadjanak össze, és lehűtjük.
    A kockára vágott padlizsánokat besózzuk, állni hagyjuk. Közben a szintén kockára vágott csirkét ízlés szerint befűszerezzük (én sóval, borssal, kevés garam masalával, bazsalikommal, oregánóval ízesítettem).

    A csirkehúst kevés olívaolajon, forró serpenyőben megsütjük, hűlni hagyjuk. A padlizsánról leitatjuk a vizet, és őket is forró serpenyőben megsütjük, papírtörlőre szedjük, kihűtjük.

    A megfőtt kukoricáról éles késsel levágjuk a szemeket.

    Az uborkát kockára vágjuk, a koktélparadicsomokat méretük szerint félbe-negyedbe vágjuk.

    A kihűlt hozzávalókat egy szép nagy tálba rétegesen lerakjuk úgy, hogy alulra tészta kerüljön, megszórjuk arányosan padlizsánnal, csirkehússal, uborkával, paradicsommal, majd megint tészta, addig míg el nem fogynak az alapanyagok. Az egészet hűtőben jól lehűtjük.
    Az öntethez összekeverjük a joghurtot a citrom kifacsart levével, sózzuk. Aki szereti, kevés chilipelyhet is keverhet bele.
    Tálaláskor a salátát tányérokba szedjük, és meglocsoljuk az öntettel.
    Ínyencek mini mozzarellát is szórhatnak rá.

    Tipp:

    Ebben a nagy hőségben nem igazán kíván nehéz ételt az ember, inkább valami könnyű, üdítő, hűsítő ételre vágyunk. Már többször készítettem hasonló salátákat a család nagy örömére. Most volt a hűtőben padlizsán is, így vele gazdagítottam. Nem volt rossz ötlet, nagyon kellemes íze igazán feldobta a salátát. Ebben a receptben az a jó, hogy semmihez sem kell ragaszkodni, mindenki saját ízlése szerint variálhatja a hozzávalókat, ízesítheti a husit. Jó kísérletezést!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek