Tésztás csípős-savanyú csirkemájsaláta recept
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemáj
- 2 ek olívaolaj
- só
- frissen őrölt bors
- néhány babérlevél
- kis csokor majoránna
- kevés csilipehely
- almaecet, vagy 10 %-os ételecet
- 250 g száraztészta
Elkészítése:
A tésztát sós, enyhén ecetes vízben megfőzzük.
Külön edényben szintén ecetes vízben a darabokra bontott, szükség esetén szétvágott, hártyátlanított csirkemájat is megfőzzük néhány babérlevéllel, kis csokor összekötözött majoránnával.
Mindkettőt leszűrjük, és meghűtjük, majd a tésztát olívaolajjal, almaecettel, sóval, a májat pedig olívaolajjal, kevés almaecettel (ne vigyük túlzásba, mert ecetes vízben főtt a máj), és csilipehellyel összeforgatjuk.
Frissen sót, és borsot őrlünk rá.
Lehűtve, tésztasalátaként tálaljuk.
A tésztás csípős-savanyú csirkemájsaláta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


