Tésztás csípős-savanyú csirkemájsaláta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemáj
- 2 ek olívaolaj
- só
- frissen őrölt bors
- néhány babérlevél
- kis csokor majoránna
- kevés csilipehely
- almaecet, vagy 10 %-os ételecet
- 250 g száraztészta
Elkészítése:
A tésztát sós, enyhén ecetes vízben megfőzzük.
Külön edényben szintén ecetes vízben a darabokra bontott, szükség esetén szétvágott, hártyátlanított csirkemájat is megfőzzük néhány babérlevéllel, kis csokor összekötözött majoránnával.
Mindkettőt leszűrjük, és meghűtjük, majd a tésztát olívaolajjal, almaecettel, sóval, a májat pedig olívaolajjal, kevés almaecettel (ne vigyük túlzásba, mert ecetes vízben főtt a máj), és csilipehellyel összeforgatjuk.
Frissen sót, és borsot őrlünk rá.
Lehűtve, tésztasalátaként tálaljuk.
A tésztás csípős-savanyú csirkemájsaláta kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 146 kcal
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 5 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 5 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.