Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás-újhagymás burgonyasaláta recept

Sonkás-újhagymás burgonyasaláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • kiflikrumpli
    • tojás sárgája
    • só, bors
    • cukor
    • mustár
    • olaj
    • parasztsonka kockára vágva
    • újhagyma

    A majonéz alapja:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 tk cukor
    • bors
    • 1 ek mustár
    • 0,5-1 dl olaj

    Elkészítése:

    A burgonyát héjában megfőzzük, majd megvárjuk amíg teljesen kihűl. Amíg hűl elkészítjük a majonézt. A tojás sárgáját habosra keverjük a sóval, a cukorral, a mustárral és a borssal, majd folyamatos keverés mellet apránként hozzácsorgatunk annyi étolajat, amennyit felvesz. (Ez egy kb 10 perces művelet)

    A burgonyát megpucoljuk, az újhagymát felkarikázzuk a zöldjét is felhasználva. A sonkát kockákra vágjuk, majd összekeverjük a majonézzel és a hagymával. Ehhez hozzákeverjük a vékony szeletekre vágott burgonyát is, majd ízlés szerint fűszerezzük sóval és borssal.

    Tipp:

    Bármilyen hús vagy virsli mellé tökéletes köret.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá