Sonkás-újhagymás burgonyasaláta recept
Hozzávalók:
- kiflikrumpli
- tojás sárgája
- só, bors
- cukor
- mustár
- olaj
- parasztsonka kockára vágva
- újhagyma
A majonéz alapja:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - só
- 1 tk cukor
- bors
- 1 ek mustár
- 0,5-1 dl olaj
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, majd megvárjuk amíg teljesen kihűl. Amíg hűl elkészítjük a majonézt. A tojás sárgáját habosra keverjük a sóval, a cukorral, a mustárral és a borssal, majd folyamatos keverés mellet apránként hozzácsorgatunk annyi étolajat, amennyit felvesz. (Ez egy kb 10 perces művelet)
A burgonyát megpucoljuk, az újhagymát felkarikázzuk a zöldjét is felhasználva. A sonkát kockákra vágjuk, majd összekeverjük a majonézzel és a hagymával. Ehhez hozzákeverjük a vékony szeletekre vágott burgonyát is, majd ízlés szerint fűszerezzük sóval és borssal.
Tipp:
Bármilyen hús vagy virsli mellé tökéletes köret.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

