Saláta mákos, mézes, mustáros öntettel recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150 g saláta keverék
- 2 ek étkezési mák
- 1 tk méz
- 3 tk mustármag
- 12 cl balzsamecet
- 1 fej lilahagyma
- csipet só
- 16 cl extra szűz olívaolaj
- 8 szelet füstölt bacon
- 2 ek étkezési ecet
Elkészítése:
A hagymát megtisztítjuk a közepéből 4 vékony szeletet meghagyunk a díszítéshez, a maradékot feldaraboljuk.
A szalonna szeleteket üvegesre sütjük.
Fél liter vizet forrásig melegítjük, majd beleöntjük az ecetet. A tojást feltörjük ezután jól megkeverjük a vizet, hogy egy kis tölcsér képződjék benne majd óvatosan beleborítunk 1 tojást, kb 3 percig főzzük, majd óvatosan kivesszük.
A mákot, a mézet, a mustárt, a hagymát, az ecetet, a sót és az olajt mixerrel pépesítjük.
A saláta keveréket összeforgatjuk az öntettel, 1 órára hűtőbe tesszük, majd 4 tányérra elosztjuk, díszítjük hagymával, szalonna szeletekkel és tojással.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.