Saláta mákos, mézes, mustáros öntettel recept

Hozzávalók:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150 g saláta keverék
- 2 ek étkezési mák
- 1 tk méz
- 3 tk mustármag
- 12 cl balzsamecet
- 1 fej lilahagyma
- csipet só
- 16 cl extra szűz olívaolaj
- 8 szelet füstölt bacon
- 2 ek étkezési ecet
Elkészítése:
A hagymát megtisztítjuk a közepéből 4 vékony szeletet meghagyunk a díszítéshez, a maradékot feldaraboljuk.
A szalonna szeleteket üvegesre sütjük.
Fél liter vizet forrásig melegítjük, majd beleöntjük az ecetet. A tojást feltörjük ezután jól megkeverjük a vizet, hogy egy kis tölcsér képződjék benne majd óvatosan beleborítunk 1 tojást, kb 3 percig főzzük, majd óvatosan kivesszük.
A mákot, a mézet, a mustárt, a hagymát, az ecetet, a sót és az olajt mixerrel pépesítjük.
A saláta keveréket összeforgatjuk az öntettel, 1 órára hűtőbe tesszük, majd 4 tányérra elosztjuk, díszítjük hagymával, szalonna szeletekkel és tojással.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »