Saláta mákos, mézes, mustáros öntettel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 150 g saláta keverék
  • 2 ek étkezési mák
  • 1 tk méz
  • 3 tk mustármag
  • 12 cl balzsamecet
  • 1 fej lilahagyma
  • csipet só
  • 16 cl extra szűz olívaolaj
  • 8 szelet füstölt bacon
  • 2 ek étkezési ecet

Elkészítése:

A hagymát megtisztítjuk a közepéből 4 vékony szeletet meghagyunk a díszítéshez, a maradékot feldaraboljuk.

A szalonna szeleteket üvegesre sütjük.

Fél liter vizet forrásig melegítjük, majd beleöntjük az ecetet. A tojást feltörjük ezután jól megkeverjük a vizet, hogy egy kis tölcsér képződjék benne majd óvatosan beleborítunk 1 tojást, kb 3 percig főzzük, majd óvatosan kivesszük.

A mákot, a mézet, a mustárt, a hagymát, az ecetet, a sót és az olajt mixerrel pépesítjük.

A saláta keveréket összeforgatjuk az öntettel, 1 órára hűtőbe tesszük, majd 4 tányérra elosztjuk, díszítjük hagymával, szalonna szeletekkel és tojással.