Saláta balzsamos sült céklával, batátával, mangalica sonkával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 15 dkg csirkemellfilé
- 3 szelet mangalica sonka
- 1 közepes méretű édesburgonya (batáta)
- 1 közepes méretű cékla
- 1 szál újhagyma
- 0,5 jégsaláta
- 2 ek olaj
- 3 dkg vaj
- 3-5 ek citrusos balzsamecet szósz
- 2 ek szezámmag
- 2 csipet őrölt kömény
- só
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
A szezámmagot megpirítjuk száraz serpenyőben.
A csirkemellet apróbb kockákra vágjuk, és ízlés szerint megsózzuk, borsozzuk és 2 evőkanálnyi olajjal összeforgatjuk, majd egy kevés ideig állni hagyjuk.
A céklát és az édesburgonyát meghámozzuk, és nagyon vékony hasábokra vágjuk.
Serpenyőbe tesszük a vaj felét, megforrósítjuk, és beledobjuk az édesburgonyát, néhányszor átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, és kiszedjük egy tálkába. Nagyon hamar megpuhul.
Ugyanebben a serpenyőben a vaj másik felén megpároljuk-pirítjuk a céklát két evőkanál balzsamecettel és egy kevés vízzel (egy kicsit tovább tart, mint az édesburgonya), közben meghintjük ízlés szerint sóval, borssal és köménnyel. Ha elkészült, összeforgatjuk a pirított szezámmaggal, és félretesszük.
Az újhagymát is megmossuk, megtisztítjuk, és felkarikázzuk.
A fűszeres csirkemellkockákat egy kevés olajon készre pároljuk-pirítjuk.
A sonkát is apróbb darabokra tépkedjük. A saláta összeállításához a jégsalátát leveleire szedjük, leöblítjük, leszárítjuk, majd kézzel, vagy késsel kisebb darabokra tépkedjük/vágjuk.
Tálaláskor a tányért meglocsoljuk vékonyan balzsamecettel, ráhalmozunk a jégsalátából, ráteszünk a csirkekockákból, a céklából, az édesburgonyából és a sonkából. A tetejére szórunk a felkarikázott hagymából, majd az egészet meglocsoljuk még egy kevés balzsamecet szósszal.
A saláta balzsamos sült céklával, batátával, mangalica sonkával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »