Rigósaláta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csomó hónapos retek,
- 2 db sárgarépa
- 3 szál újhagyma (helyettesíthető lila hagymával is)
- 10 dkg erdei mogyoró
- 4 dl tejföl (joghurt)
- só
- bors
- fokhagyma
- 1 kávéskanál mustár
- 1 evőkanál olívaolaj
- kapor, petrezselyem
Elkészítése:
A retket és a répát megtisztítjuk, majd a répát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A retket, apró csíkokra vágjuk (zsülienre) A répát és a retket kicsit megsózzuk, majd állni hagyjuk.
Az újhagymát, a szárával együtt felszeljük.
A mogyoró egy részét megdaráljuk.
Az öntet elkészítése: a tejfölhöz (joghurthoz) hozzáadjuk a mustárt, az olívaolajat, majd ízlés szerint őrölt borsot, fokhagymát, sót vagy ételízesítőt, kaprot, és petrezselyem zöldjét keverünk hozzá.
A hozzávalókat összekeverjük, ráöntjük az öntetet, reszelt mogyorót szórunk rá, és néhány szem egész mogyoróval díszítjük.
Tipp:
“Répa, retek, mogyoró, korán reggel ritkán rikkant a rigó”
A nyelvtörőt mindenki ismeri, és én is ezt a mottót választottam salátámnak. Fiammal közösen készítettük egy gimnáziumi salátanapra, ahol első helyezett lett. Ezt követően minden évben kötelező volt megnyerni a versenyt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »