Rigó saláta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 db jégcsapretek
- 5 db sárgarépa
- 10dkg erdei mogyoró
- 1 nagy pohár tejföl vagy joghurt,
- só, bors, fokhagymapor
- mustár, olívaolaj
- szárított kapor
- majoránna
- petrezselyem levél
Elkészítése:
A retket és a répát megtisztítjuk, majd külön-külön nagylyukú reszelőn lereszeljük. A répát és retket kicsit megsózzuk, majd állni hagyjuk, később a levét kicsavarjuk. A mogyoró egy részét megdaráljuk.
Az öntet elkészítése:
A tejfölhöz, vagy joghurthoz kávéskanálnyi mustárt, evőkanál olajat, csipet őrölt borsot, fokhagymaport, sót vagy ételízesítőt, kevés kaprot, majoránnát, és petrezselymet adunk ízlés szerint.
Tálalás:
Lehet külön-külön, alkotórészenként tálalni, így mindenki kedvére keverheti a salátát, vagy előre összekeverjük a répát és retket, kis tálkákba osztjuk, öntetet öntünk, reszelt mogyorót szórunk rá, és néhány szem egész mogyoróval díszítjük.
Sztori: Reggel a kertben járt barátom, Jenő a feketerigó. Róla jutott eszembe egy régebbi receptem, amit Áron fiammal készítettünk a gimnáziumi salátanapra.Mottó: Répa, retek, mogyoró, korán reggel ritkán rikkant a rigó.