Pikáns babsaláta recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 20 dkg nagyobb szemű salátabab
- 10 dkg szeletelt bacon
- 1 kis fej jégsaláta
- 1 kisebb fej lila hagyma
- 1 db füstölt szalonnabőrke (elhagyható)
- 1 babérlevél
- 1 ág friss kakukkfű
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szelet pirított kenyér
- 2 ek balzsamecet
- 1 mk őrölt kömény
- só
- bors
Elkészítése:
A babot minimum 4 órára hideg vízbe áztatjuk, majd egy darab füstölt szalonnabőrkével, sóval, babérlevéllel, köménnyel és a fokhagymával puhára főzzük.
A bacont két ujjnyi darabokra vágva megpirítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt lila hagyma felét és az előfőzött, lecsepegtetett babot. Megsózzuk, borsozzuk, és együtt sütjük egy kis ideig, hogy az ízek keveredjenek.
A jégsalátát csíkokra vágva tálba tesszük, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt lila hagyma másik felét, erre tesszük a babos keveréket.
Megpirítunk egy vékony szelet kenyeret, megkenjük fokhagymával, és apró kockára vágjuk.
Ezt is hozzáadjuk a salátához, rászórjuk a kakukkfű leveleket, és meglocsoljuk a balzsamecettel.
A pikáns babsaláta kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 164 kcal
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 17 g
Zsír: 7 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 17 g
Zsír: 7 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.