Pikáns babsaláta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg nagyobb szemű salátabab
- 10 dkg szeletelt bacon
- 1 kis fej jégsaláta
- 1 kisebb fej lila hagyma
- 1 db füstölt szalonnabőrke (elhagyható)
- 1 babérlevél
- 1 ág friss kakukkfű
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szelet pirított kenyér
- 2 ek balzsamecet
- 1 mk őrölt kömény
- só
- bors
Elkészítése:
A babot minimum 4 órára hideg vízbe áztatjuk, majd egy darab füstölt szalonnabőrkével, sóval, babérlevéllel, köménnyel és a fokhagymával puhára főzzük.
A bacont két ujjnyi darabokra vágva megpirítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt lila hagyma felét és az előfőzött, lecsepegtetett babot. Megsózzuk, borsozzuk, és együtt sütjük egy kis ideig, hogy az ízek keveredjenek.
A jégsalátát csíkokra vágva tálba tesszük, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt lila hagyma másik felét, erre tesszük a babos keveréket.
Megpirítunk egy vékony szelet kenyeret, megkenjük fokhagymával, és apró kockára vágjuk.
Ezt is hozzáadjuk a salátához, rászórjuk a kakukkfű leveleket, és meglocsoljuk a balzsamecettel.
A pikáns babsaláta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 17 g
Zsír: 7 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

