Pikáns babsaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg nagyobb szemű salátabab
  • 10 dkg szeletelt bacon
  • 1 kis fej jégsaláta
  • 1 kisebb fej lila hagyma
  • 1 db füstölt szalonnabőrke (elhagyható)
  • 1 babérlevél
  • 1 ág friss kakukkfű
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szelet pirított kenyér
  • 2 ek balzsamecet
  • 1 mk őrölt kömény
  • bors

Elkészítése:

A babot minimum 4 órára hideg vízbe áztatjuk, majd egy darab füstölt szalonnabőrkével, sóval, babérlevéllel, köménnyel és a fokhagymával puhára főzzük.

A bacont két ujjnyi darabokra vágva megpirítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt lila hagyma felét és az előfőzött, lecsepegtetett babot. Megsózzuk, borsozzuk, és együtt sütjük egy kis ideig, hogy az ízek keveredjenek.

A jégsalátát csíkokra vágva tálba tesszük, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt lila hagyma másik felét, erre tesszük a babos keveréket.

Megpirítunk egy vékony szelet kenyeret, megkenjük fokhagymával, és apró kockára vágjuk.

Ezt is hozzáadjuk a salátához, rászórjuk a kakukkfű leveleket, és meglocsoljuk a balzsamecettel.