Paradicsomsaláta pirított hagymával, füstölt sajttal recept
Hozzávalók:
- 1 kg paradicsom (vegyesen többféle)
- 1 nagy fej főzőhagyma
- 3 ek olívaolaj
- 2 ek balzsamecet
- csipetnyi só a hagymához
- füstölt sajt reszelve
Elkészítése:
A hagymát a legapróbb kockákra vágtam, serpenyőben kevés olíva olajon enyhén megpirítottam, majd enyhén megsóztam. (Ha lila hagymát használunk, nem szükséges még pirítani sem.)
A paradicsomokat ízlés szerint feldaraboltam (a nagyobbakat kisebb, de tetszés szerinti darabokra vágtam, a Lucullus tojásparadicsomokat felkarikáztam).
Összekevertem az enyhén megpirított hagymával, két kanál olívaolajjal, és ugyanennyi balzsamecettel. Sóra, borsra, és más fűszerre nem volt szükség. Óvatosan összeforgattam, majd füstölt sajtot reszeltem rá. Más sajttal is kitűnő, de igazán pikáns ízt a füstölt sajt kölcsönöz neki.
Hűtve tálaltam. Kitűnő nyáresti étel volt, két személy részére elegendő, hűsítő vacsora.
A paradicsomsaláta pirított hagymával, füstölt sajttal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

