Paradicsomsaláta pirított hagymával, füstölt sajttal recept

Hozzávalók:
- 1 kg paradicsom (vegyesen többféle)
- 1 nagy fej főzőhagyma
- 3 ek olívaolaj
- 2 ek balzsamecet
- csipetnyi só a hagymához
- füstölt sajt reszelve
Elkészítése:
A hagymát a legapróbb kockákra vágtam, serpenyőben kevés olíva olajon enyhén megpirítottam, majd enyhén megsóztam. (Ha lila hagymát használunk, nem szükséges még pirítani sem.)
A paradicsomokat ízlés szerint feldaraboltam (a nagyobbakat kisebb, de tetszés szerinti darabokra vágtam, a Lucullus tojásparadicsomokat felkarikáztam).
Összekevertem az enyhén megpirított hagymával, két kanál olívaolajjal, és ugyanennyi balzsamecettel. Sóra, borsra, és más fűszerre nem volt szükség. Óvatosan összeforgattam, majd füstölt sajtot reszeltem rá. Más sajttal is kitűnő, de igazán pikáns ízt a füstölt sajt kölcsönöz neki.
Hűtve tálaltam. Kitűnő nyáresti étel volt, két személy részére elegendő, hűsítő vacsora.
A paradicsomsaláta pirított hagymával, füstölt sajttal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 4 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »