Paradicsomsaláta pirított hagymával, füstölt sajttal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg paradicsom (vegyesen többféle)
  • 1 nagy fej főzőhagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 ek balzsamecet
  • csipetnyi só a hagymához
  • füstölt sajt reszelve

Elkészítése:

A hagymát a legapróbb kockákra vágtam, serpenyőben kevés olíva olajon enyhén megpirítottam, majd enyhén megsóztam. (Ha lila hagymát használunk, nem szükséges még pirítani sem.)

A paradicsomokat ízlés szerint feldaraboltam (a nagyobbakat kisebb, de tetszés szerinti darabokra vágtam, a Lucullus tojásparadicsomokat felkarikáztam).

Összekevertem az enyhén megpirított hagymával, két kanál olívaolajjal, és ugyanennyi balzsamecettel. Sóra, borsra, és más fűszerre nem volt szükség. Óvatosan összeforgattam, majd füstölt sajtot reszeltem rá. Más sajttal is kitűnő, de igazán pikáns ízt a füstölt sajt kölcsönöz neki.

Hűtve tálaltam. Kitűnő nyáresti étel volt, két személy részére elegendő, hűsítő vacsora.