Padlizsánsaláta recept

hozzávalók:
- 50 dkg. padlizsán
- 1 fej hagyma
- 3 ek. olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1db. paradicsompaprika
- 2 db. fehér paprika
- petrezselyemzöld
- 1 mk. tárkony
- 1 citrom leve
- bors
Elkészítése: 2 dl. vizet forralunk beleöntjük az olajat, sót, a zúzott fokhagymát, a finomra vágott hagymát, és a hosszába félbevágott padlizsánt. 10 percig pároljuk, leszűrjük és hagyjuk kihűlni. A padlizsánt nagyobb kockákra vágjuk, és összekeverjük a kockákra vágott paprikával. A kihűlt főzőlébe beletesszük a petrezselyemzöldet,a tárkonyt,a borsot és a citromlevet, és az egészet a salátára öntjük. Legalább 1 órát hűtőbe érleljük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »