Padlizsánsaláta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

hozzávalók:

  • 50 dkg. padlizsán
  • 1 fej hagyma
  • 3 ek. olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1db. paradicsompaprika
  • 2 db. fehér paprika
  • petrezselyemzöld
  • 1 mk. tárkony
  • 1 citrom leve
  • bors

Elkészítése: 2 dl. vizet forralunk beleöntjük az olajat, sót, a zúzott fokhagymát, a finomra vágott hagymát, és a hosszába félbevágott padlizsánt.  10 percig pároljuk, leszűrjük és hagyjuk kihűlni. A padlizsánt nagyobb kockákra vágjuk, és összekeverjük a kockákra vágott paprikával. A kihűlt főzőlébe beletesszük a petrezselyemzöldet,a tárkonyt,a borsot és a citromlevet, és az egészet a salátára öntjük. Legalább 1 órát hűtőbe érleljük.