Német burgonyasaláta recept
Hozzávalók:
- 2 kg héjában főtt burgonya
- 6 ek tárkony vagy fehérbor ecet
- 18 ek olíva olaj
- só
- bors
- 200 ml húsleves vagy zöldségleves lé
- 2 fej lila hagyma
- 200 g szalonna kockázva
Elkészítése:
A burgonyát előző este főzzük meg héjában, sós vízben. Mikor teljesen kihűlt, felszeleteljük. Nagyon fontos, hogy a burgonyát olyan vékonyra szeleteljük, hogy amikor vágjuk a szeleteken keresztül a kés látszódjon. Legegyszerűbb uborkaszeletővel felvágni.
Egy nagy tálba tesszük, sózzuk és borsozzuk. Ráöntjük a 6 evőkanálnyi ecetet, majd az olajat is és jól összekeverjük.
Amíg áll, a hagymákat felaprítjuk és kevés olajon kissé megpároljuk, majd felöntjük a leves alappal. Amikor felforr még melegen ráöntöm a burgonyára.
Jól átkeverjük, majd újra fűszerezzük igény szerint.
A serpenyőben ezután megpirítjuk a felkockázott szalonnát. Papíron lecsepegtetjük, majd a burgonya salátához adjuk.
A legfinomabb még melegen tálalni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

