Mézes káposzta sárgarépával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 0,5 fejes káposzta
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 3 sárgarépa
- 2 ek cukor
- 2 ek zsír (kacsa, liba, tyúk)
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 ek méz
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A káposztát félbevágjuk, kivágjuk a torzsáját, és vékonyra szeleteljük. A répát nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük.
A cukrot megpirítjuk (karamellizáljuk) a zsíron, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és megdinszteljük.
Rádobjuk a káposztát és a répát, sózzuk, ízesítjük a mézzel, aláöntjük a bort, és fedő alatt puhára pároljuk. A vége felé fedő nélkül elfőzzük a levét.
A mézes káposzta sárgarépával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 14 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »

