Mézes káposzta sárgarépával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 fejes káposzta
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 3 sárgarépa
- 2 ek cukor
- 2 ek zsír (kacsa, liba, tyúk)
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 ek méz
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A káposztát félbevágjuk, kivágjuk a torzsáját, és vékonyra szeleteljük. A répát nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük.
A cukrot megpirítjuk (karamellizáljuk) a zsíron, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és megdinszteljük.
Rádobjuk a káposztát és a répát, sózzuk, ízesítjük a mézzel, aláöntjük a bort, és fedő alatt puhára pároljuk. A vége felé fedő nélkül elfőzzük a levét.
A mézes káposzta sárgarépával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 14 g
Zsír: 3 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »