Mézes káposzta sárgarépával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 fejes káposzta
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 3 sárgarépa
- 2 ek cukor
- 2 ek zsír (kacsa, liba, tyúk)
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 ek méz
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A káposztát félbevágjuk, kivágjuk a torzsáját, és vékonyra szeleteljük. A répát nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük.
A cukrot megpirítjuk (karamellizáljuk) a zsíron, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és megdinszteljük.
Rádobjuk a káposztát és a répát, sózzuk, ízesítjük a mézzel, aláöntjük a bort, és fedő alatt puhára pároljuk. A vége felé fedő nélkül elfőzzük a levét.
A mézes káposzta sárgarépával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 14 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »